poslat email

Píšou o nás

27.11.2013, Kolínský deník

http://kolinsky.denik.cz/zpravy_region/restaurace-dvur-krechor-hospudkou-roku-20131127.html

Restaurace Dvůr Křečhoř Hospůdkou roku 2013

Vítězem letošního ročníku ankety čtenářů Kolínského deníku o Hospůdku roku se stala restaurace Dvůr Křečhoř. Certifikát převzala spolumajitelka Marie Králová. Při této příležitosti jsme jí položili několik otázek.
Za čím vězí váš úspěch v soutěži Hospůdka roku 2013?

Myslím si, že za vzrůstající oblibou naší restaurace stojí hlavně poctivá práce a nekonečné úsilí. Jsme  nová restaurace, která je v provozu teprve něco málo přes rok, a i když to nebylo lehké, podařilo se nám postavit stabilní a spolehlivý tým, který má zkušenosti a  je na dobré profesní úrovni. Tímto děkuji celému našemu personálu za poctivou práci v nelehkém provozu a za jejich profesionální nasazení.

Hosté určitě oceňují i vstřícný a milý přístup servisu a hlavně  kvalitní, poctivou českou kuchyni. Menu se  snažíme sezónně obměňovat a  používat jen kvalitní suroviny, většinou od místních dodavatelů.

 Za úspěch vděčíme hlavně našim příznivcům, stálým zákazníkům, ale i hostům, kteří k nám přišli poprvé, a přesto se rozhodli pro nás hlasovat. Těm všem patří velké poděkování, které je pro nás závazkem pro neustálé zkvalitňování našich služeb. Věřte, že je to pro nás důležitá motivace a pokud budu maličko neskromná, tak snad i vodítko, že jdeme správným směrem. Zároveň jsme oběma nohama na zemi a víme, kolik  práce máme ještě před sebou.

Zatím se nám od hostů vrací v drtivé většině pozitivní ohlasy, ať již přímo v restauraci, nebo později v referencích na webových stránkách.

 Čím se odlišujete od ostatních restaurací?

Určitě se lišíme prostředím. Je to citlivě restaurovaný venkovský statek, kde je zachováno mnoho původních historicky cenných prvků v klidné vesničce Křečhoř. Pomalu si nachází své příznivce, kteří se rádi najedí v pohodové  domácí atmosféře. Také atrium ve dvoře je návštěvníky oceňováno hlavně při akcích rodin s dětmi, nebo při možném sportovním vyžití. Protože jsou právě děti našimi častými návštěvníky, je  pro ně připravena rozsáhlá nabídka atraktivních a přitom ryze dětských jídel.

Věřím tomu, že se odlišujeme také  osobním přístupem ke každému hostovi a kvalitou podávaných jídel. Nedávno naši zaměstnanci absolvovali baristické zkoušky a tím jsme mohli rozšířit a zkvalitnit nabídku kávy.

 Jaké je u vás nejvyhledávanější jídlo?

Nejčastěji si u nás hosté dávají ze stálého menu vcelku pečenou vepřovou panenku s mačkaným bramborem, kapustou a  dijonskou omáčkou.   Překvapuje nás, že návštěvníci restaurace se tak trochu bojí ochutnat nové pokrmy, například hovězí líčka apod. I když konceptem restaurace je  moderní česká kuchyně,  občas se vracíme pro velkou oblibu i k jídlům jako  např.  domácí burger. Ale těší nás, že spousta lidí přijde na aktuální tematické menu, jako byl  například Svatý Patrik, Valentýn, nedávný Halloween a nyní chystaný Svatý Martin. Menu na tyto akce je vždy pečlivě sestaveno naším šéfkuchařem a zároveň se snažíme o snoubení chutí s vhodnými nápoji, většinou sommelierem doporučenými českými a moravskými víny. Hosté mají možnost vidět fotografie jídel ještě před akcí na našem webu.

 Nabízí restaurace i jiné než kulinářské zážitky? (sportovní aktivity apod.)

V atriu je k dispozici pétanque, badminton, ping-pong a děti si mohou zahrát fotbálek. V letních měsících návštěvníci ocení i zapůjčená lehátka nebo piknikové deky a po dobrém obědě mohou odpočívat na udržovaném trávníku. Součástí restaurace je dětský koutek a v případě větších akcí také playstation zona.  Pravidelně také pořádáme akce, kde se kromě výborného jídla „podává“ i aktivní zábava v podobě soutěží nebo vyrábění, což oceňují hlavně rodiče s dětmi. Pro dospělé probíhají během roku akce jako např. Moravský salon vín s řízenou degustací a ochutnávkou burčáku apod.

Díky našim prostorám můžeme nabídnout i netradiční místo pro svatební den, několik svateb se u nás již konalo a myslím, že kromě spokojenosti si svatebčané odnášeli i  hezké vzpomínky.

Chystáte něco zvláštního na období Adventu? (může se týkat jak jídla, tak různých akcí.....)

Ačkoliv je u nás Advent spíše ve znamení firemních večírků, opakujeme rádi loňskou, velmi příjemnou akci – Mikulášské pečení perníčků, čímž bych ráda všechny srdečně pozvala. Zatímco rodiče si v předvánočním shonu rádi posedí u dobrého jídla nebo kávy, náš personál zatím s dětmi vyrábí svícínky a peče v restaurovaných kachlových kamnech perníčky, které si pak ozdobí. Následně si děti od Mikuláše, čerta a anděla odnesly domů balíček sladkostí.

Touto cestou bych ráda pozvala vaše čtenáře do naší restaurace, třeba jen na kvalitní kávu s naším domácím dezertem, který v zimních měsících připravujeme v původním kachlovém sporáku přímo v restauraci  a jeho vůně se nese celým objektem.

2.9.2013, Kolínský deník

http://kolinsky.denik.cz/zpravy_region/predstavujeme-soutezici-v-hospudce-roku-20130902.html

DVŮR KŘEČHOŘ

Křečhoř - Další soutěžící provozovnou, která se uchází o vaši přízeň a vaše hlasy v aktuálním ročníku klání Hospůdka roku čtenářů Kolínského deníku, je Dvůr Křečhoř. Povídali jsme si s jeho šéfkuchařem Michalem Červinkou.

Jaké je vaše motto?
Vaření je pro mě vášeň spojená s fantazií, která představuje mě samotného.

Co vám vaření přináší?
Radost ze života a dobrý pocit z toho, že od nás hosté odchází spokojeni a rádi se k nám vracejí.

Máte nějaký kuchařský vzor?
Josef Topol, šéfkuchař restaurací Kolkovna restaurant.

Co se týká kuchyně, dáváte přednost české kuchyni, nebo máte raději mezinárodní?
Nejraději mám tradiční českou kuchyni. Vracíme se více méně ke kořenům českého vaření a v novodobé gastronomii je to žádaná klasika.

Konkrétně jaké jídlo máte rád vy?
Já velmi rád ochutnávám nové věci, a tak se vlastně nedá říct, že mám něco nejoblíbenějšího

A vaše nejoblíbenější jídlo?
Mám moc rád všechny druhy teplých i studených omáček, ale nejraději poctivou domácí svíčkovou s karlovarským knedlíkem.

Kdybychom přišli k vám, co byste nám doporučil?
Domácí paštiku z drůbežích jatýrek s želé z dezertního vína, brusinkou a teplou bagetkou, konfitovanou krkovičku v česnekovém sádle na listech z čerstvého špenátu s mačkaným bramborem a pohankou nebo sýrovou Burratu s jemně upraveným čerstvým chřestem, tomaty a bazalkovými toasty.

Vaříte z kuchařské knihy?
Stoprocentně, mám doma velké množství kuchařek od známých šéfkuchařů a když mi náhodou dochází inspirace, nahlédnu a zkusím něco nového.

Co se týká nákupu potravin, dáváte přednost velkoobchodům, nebo maloprodejcům?
Upřednostňuji místní dodavatele, místní farmáře a malovýrobce z regionu, žádné dovozy z Polska, velkosklady apod. Ohledně farmářských trhů, těm příliš neholduji, setkal jsem se s tím, že u prodejce s masem měli personál, který určité druhy masa ani nepoznal.

Používáte při vaření nové technologie, roboty? Nebo dáváte přednost ruční výrobě?
Samozřejmě používáme ruční domácí výrobu. Nicméně i v domácí výrobě musíme použít různé technologie jako vakuovačky, šokry a podobně.

A poslední odlehčená otázka na konec. Co byste nikdy nesnědl?
No, asi syrového netopýra, ale kdyby byl dobře upravený, možná bych ho i snědl (směje se). Vzhledem k tomu, že má práce je mi i koníčkem, tak musím ochutnávat neustále něco nového.

 

30.10.2012, Kolínský Pres

Na statku v Křečhoři je pohoda

NOVÁ RESTAURACE U KOLÍNSKÉ BITVY

Od začátku letošních prázdnin můžete navštívit novou restauraci Dvůr Křečhoř, ležící sedm kilometrů od Kolína. Ta vznikla z velkého statku, který roky chátral a jeho obnovením zůstala zachována atmosféra domácího prostředí. Srdcem objektu je jídelna s renovovanými dobovými malbami, kde si v klidu můžete vychutnat svůj pokrm.

"Jídla připravujeme z kvalitních místních surovin. Třeba dnes je na denním menu drůbeží vývar s vlasovými nudlemi a listovou petrželí a vepřová plec po segedínsku s domácím knedlíkem. Ke každému menu podáváme domácí dezert a to vše za cenu 95 korun. Nabízíme také tématická sezonní menu, kterým odpovídá i nabídka moravských vín. Základem kuchyně jsou staročeská jídla v moderním pojetí. K dispozici je hostům kromě jídelny místnost s kulečníkem a pohodlnými klubovými křesílky stejně jako jizba zařízená ve staročeském stylu pro čtrnáct osob s funkčním renovovaným sporákem z dob našich babiček, která svou atmosférou vtáhne návštěvníka do vzpomínek z dětství" říká majitel.

Obnova statku trvala tři roky a brzy se dostane na pokoje a odpočinkové centrum. "Vše v restauraci je ve znamení klidu. Absence ruchu velkoměsta, k životu se probouzející zahrada, nekuřácké prostředí, kapacita až 60 osob, venkovní posezení, kvalitní káva podávaná školenými baristy, oblíbená značka piva Bernard, jen ty nejlepší vína, jejichž kvalitu můžete ocenit, bezbariérový přístup a odpovídající sociální zázemí, dostatečná kapacita parkovacích ploch, vlídný a ochotný personál, wifi připojení pro hosty restaurace zdarma; to je jen malý výčet toho co jsme schopni nabídnout a zajistit pro vaše maximální pohodlí a gurmánský požitek," uvádí průvodce.

V atriu dvora probíhají pravidelně akce, vítanými a očekávanými hosty restaurace jsou i děti, pro které je zde možnost bezpečného pohybu v uzavřeném nádvoří.

 

V případě horšího počasí je na ně pamatováno i v interiéru, kde je pro ně připravován herní koutek vybavený omalovánkami, hračkami i společenskými hrami. Slavnou bitvu Kolína si můžete připomenout ve vstupním prostoru. Provozní doba restaurace je úterý až neděle od 11 do 23 hodin. 

                                                                                                                                                                            J.Červín

Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř Restaurace Dvůr Křečhoř
Dvůr Křečhoř
Křečhoř 14, 280 02 Kolín

Telefon:
314 007 210, 601 553 222